Vandaag is de duurzame energie ‘op’

Gepubliceerd door Tammo Hoeksema op

Vandaag, op 11 februari, is alle duurzame energie die we in Nederland produceren ‘op’ voor dit jaar. Als we alles wat we dit jaar produceren achter elkaar zouden gebruiken. Vandaag is het Green Energy Day.

“We hoeven Green Energy Day elk jaar maar tien dagen op te schuiven, om in 2050 op 31 december uit te komen,” zegt Olof van der Gaag, directeur NVDE. “Dan is al onze energie hernieuwbaar. Dat is goed te doen.”

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) waar Energie Samen lid van is, lanceert vandaag de website www.greenenergyday.nl. Hier worden helden geportretteerd die meehelpen om Green Energy Day verder op te schuiven. Consumenten en medewerkers van bedrijven vertellen hoe ze met passie bijdragen aan meer duurzame energie of energiebesparing.

Andres Bauer

Bijvoorbeeld Andres Bauer, projectleider bij Energie Samen: “In 2019 kregen we de vergunning rond voor het windpark Ospeldijk in Nederweert. Mijn persoonlijke ‘kippenvelmoment’: een mevrouw, in tranen bij de eerste voorlichtingsbijeenkomst waar ze hoorde van de plannen voor windmolens in haar buurt, zei vorig jaar tegen me: ‘Ik zie dat jullie echt het onderste uit de kan halen voor ons’. ” Lees meer op www.greenenergyday.nl/

Categorieën: OrganisatiePR