Training gespreksleider ‘Homewarming’

Gepubliceerd door Tammo Hoeksema op

Buurtwarmte en Hoom werken samen aan een buurtaanpak voor verduurzaming van woningen en wijk. Een belangrijk onderdeel in die buurtaanpak zijn kleinschalige ontmoetingen en gesprekken met bewoners. Omdat een goed gesprek begeleiden een vak apart is, hebben we een spel en een training ontwikkeld voor gespreksleiders: het Homewarming spel en de Homewarming gespreksleider training.

Homewarming spel

Het Homewarming spel is ontwikkeld in een lokaal buurtinitiatief (50 tinten groen Assendorp/ Blauwvinger Energie, Zwolle) en zorgt voor een huiskamergesprek om samen actie te ondernemen voor energiebesparing en duurzame warmte. Het spel helpt om praktische en gezellige ontmoetingen met de buren te hebben en het netwerk in je buurt te versterken.
Tijdens een huiskamerbijeenkomst neemt de spelleider de deelnemers mee aan de hand van kaartjes om elkaar en elkaars woningen beter te leren kennen. Tijdens de gesprekken delen de deelnemers hun kennis en ervaring over energiebesparing én wordt het duidelijk waar de deelnemers samen mee aan de slag kunnen. Ook is het een goede manier om te praten over de plannen die er misschien al de ronde doen in de buurt.

Training gespreksleider

De Homewarming gespreksleider training duurt 1 dagdeel en je leert:

  1. Het huiskamergesprek in de context van de buurtaanpak / Rol energiecoaches
  2. Werken met verhalen.
  3. Werken met het homewarming spel.
  4. Begeleiden van een dialoog. Lerende dialoog met verhalen en creërende dialoog
  5. Van gesprek naar actie.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 13 maart en woensdag 18 maart (opgeven voor een van beide)
Tijd: 13.00-17.00 uur
Locatie: ANNE, veemarktplein 41, te Utrecht (naast de jaarbeurs bij Utrecht Centraal)
Prijs: €50,- ex btw als jij het Homewarming spel al van ons over de post ontvangen hebt. Voor overige deelnemers zijn de kosten €200 inclusief btw. Je ontvangt dan ook een Homewarming spel.

Deze verdiepingstraining is ideaal voor buurtbegeleiders in de warmtetransitie en energiecoaches die interesse hebben in sociale processen en meer willen leren over gespreksvoering en het organiseren van collectieve acties. Vragen? Neem contact op via 088-0062000 of info@hoom.nl

Meer informatie over de buurtaanpak

Categorieën: BesparingBuurtwarmte