Voorfinanciering zonneprojecten door Patagonia

Gepubliceerd door Tammo Hoeksema op

Ben je lid van Energie Samen en zoek je financiële ondersteuning voor het ontwikkelen van je zonneproject(en), dan hebben wij een interessante kans voor je!

Ons Bedrijfsbureau Energie Samen is al een tijdje in gesprek met Patagonia, een outdoor kledingmerk met hoge duurzame ambities. Patagonia wil graag lokale duurzame initiatieven ondersteunen om daarmee invulling te geven aan hun duurzame doelstellingen. Patagonia wil dit doen door de voorbereidingskosten van enkele zonneparken van Energie Samen-leden voor te schieten.

Werkwijze

We willen natuurlijk snel van start met deze unieke samenwerking. De werkwijze is vergelijkbaar met de werkwijze die Energie Samen toepast vanuit de bijdrage van Stichting Doen: de voorbereidingskosten worden voorgefinancierd op basis van no cure no pay. Gaat het project door, dan wordt het voorgeschoten bedrag met een opslag van 25 procent aan ons terugbetaald. Gaat het niet door dan hoef je niets terug te betalen (lees meer over de werkwijze van Energie Samen bij projectbegeleiding).

Er is één verschil: Patagonia wil de voorgeschoten ontwikkelkosten, bij realisatie, omzetten in een minderheidsaandeel. Daarmee kan het bedrijf zijn Europese energieconsumptie tot 2025 volledig verduurzamen. Om dit te bereiken, heeft Patagonia stroom nodig van ongeveer 1600 zonnepanelen.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om samenwerking met Patagonia in te steken. Bijvoorbeeld een gedeelte van een groot zonneproject, of twee of drie projecten waarin Patagonia 500-1000 panelen in eigendom krijgt.

We willen het succes hiervan snel kunnen vieren, en daarmee ook kijken of we in de toekomt breder samen kunnen werken met Patagonia. Daarom is het belangrijk dat de aangemelde projecten in de komende anderhalf jaar gerealiseerd kunnen worden.

Meer informatie en aanmelden

Categorieën: Projectbegeleiding