Participatierondes september

Gepubliceerd door Tammo Hoeksema op

Vakantiegeld over? Tot 1 oktober kan je aan twee participatierondes meedoen!

De Windvogel

Als je lid wordt van De Windvogel kan je geld inleggen voor Windvogelprojecten. Er staan voor De Windvogel namelijk flink wat nieuwbouwprojecten in de steigers. Windpark Drentse Monden wordt in 2019 gebouwd, Windpark Zeewolde in 2020 en ook in Vlaardingen verwachten ze Windpark Oeverwind snel (2021-2022) te kunnen bouwen. De participatieronde is nog open tot en met 30 september.
Als je lid geworden bent, kun je direct participaties nemen voor het financieren van windmolens en zonnevelden. Je bepaalt zelf hoeveel. Over je participatie ontvang je een rente die jaarlijks door de Algemene Ledenvergadering wordt vastgesteld. Lees meer over de actuele en verwachte rente. In het Informatie Memorandum staat het gevraagde bedrag van €800.000 voor de participatie ronde zomer 2019 toegelicht.
Lees de uitgebreide informatie over de participatieronde op de site van De Windvogel.

De Nieuwe Molenaars

Als je lid wordt van De Nieuwe Molenaars (DNM) kan je ook participeren in Windpark Zeewolde.

Coöperatie de Nieuwe Molenaars is in 2017 opgericht om de bewoners van Zeewolde en Almere, die uitkijken op het toekomstige Windpark Zeewolde maar niet als certificaathouder deel konden nemen, de mogelijkheid te bieden tóch in een vroeg stadium financieel te participeren. De afgelopen twee jaar is de coöperatie opgezet, en door samen te werken met bestaande lokale coöperaties (verenigd in Coöperatief Flevoland BV) zijn De Nieuwe Molenaars nu in staat deze investeringen over te kopen en op eigen benen te staan. Tijdens de participatieronde kopen de leden een huidige molen in het projectgebied van Windpark Zeewolde en investeren ze in de geldleenronde van dit project.

Na deze investeringsronde gaan De Nieuwe Molenaars als zelfstandige coöperatie verder. Op die manier hopen de huidige 300 leden nog meer duurzame projecten in het gebied te realiseren. Geïnteresseerden kunnen zich t/m 1 oktober inschrijven als lid en vervolgens als participant. Meer informatie op de site van De Nieuwe Molenaars.

Categorieën: Projectbegeleiding