De échte motieven voor energiebesparing

Gepubliceerd door Tammo Hoeksema op

Gezinnen die overgaan tot energiebesparende maatregelen aan hun woning, zoals isolatie en zonnepanelen, doen dat zelden uit duurzaamheidsoverwegingen.

Voor mannen zijn zaken als gemak meestal doorslaggevend; voor vrouwen is dat een gezond binnenklimaat. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen University, Nyenrode Business Universiteit, Buurkracht en Hoom naar de besluitvorming rondom energiebesparende maatregelen in gezinnen.

Campagnes zijn meestal gericht op mannen en focussen op techniek en geld. Onderzoeker Mandy de Wilde van de Wageningen Universiteit: “Binnen gezinnen blijken vaak hele andere argumenten de doorslag te geven. Lees meer: het volledige nieuwsbericht of download het e-magazine ‘Gezinspraak’.

Categorieën: Kennisdeling