Uitnodiging WindDays voor coöperaties

Gepubliceerd door Tammo Hoeksema op

De WindDays is het jaarlijkse evenement waar ontwikkelaars, gemeenten, provincies en marktpartijen uit de Nederlandse windsector elkaar ontmoeten.

De dag start met een plenaire sessie over de Regionale Energie Strategieën (RES) en de kansen en (on)mogelijkheden voor hernieuwbare opwek op land. In de middag, is er speciaal voor leden van energiecoöperaties een sessie waarbij je in kleine groepen in gesprek gaat over diverse thema’s rond energieprojecten. Aan deze gesprekken nemen, naast energiecoöperaties ook adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), RES-coördinatoren en energiebedrijven deel.

Samenwerking centraal
Het belang om samen te werken en kennis te delen is groot en gunstig voor betrokkenen in elk duurzaam energieproject (zon, wind, opslag en warmte). Daarnaast is samenwerking met omwonenden en coöperaties nodig om het doel uit het Klimaatakkoord, het streven naar 50% lokaal eigendom, te behalen. We bespreken de thema’s die er toe doen voor coöperaties zoals: onderhandelingen met de bank, samenwerken met de omgeving, PPA-onderhandelingen en participatiemogelijkheden. Heb je een specifiek thema voor één van de gesprekstafels? Laat het ons weten, we staan open voor suggesties.

Programma 13 juni
10.45-12.45 uur – Plenaire sessie ‘Regionale Energie Strategieën – wind op land’
12:15-13:30 uur – Lunch
13:30-14:45 uur – Middagsessie energiecoöperaties ‘Vraag en aanbod binnen de RES’
15:00-16:00 uur – Plenaire afsluiting WindDays.

Het middaggedeelte wordt ingeleid door Energie Samen. Ook bij het ochtendgedeelte zijn er sprekers van ons.

Aanmelden
We zien je graag op 13 juni in Rotterdam. RVO biedt exclusief voor energiecoöperaties, die zich richten op wind- en/ of grond gebonden zonprojecten, een gratis dagticket aan. Deze geeft je op donderdag 13 juni toegang tot zowel de beursvloer als de sessies op de WindDays in het WTC, Rotterdam.

Aanmelden kan via sigi.simons@windunie.nl (gewijzigd mailadres in verband met problemen rond cooperatie@winddays.nl ). Maximaal twee kaarten per energiecoöperatie, er is een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar, dus wacht niet te lang.

Meer informatie over het programma: www.winddays.nl