Hoom: lokale aanpak energiebesparing en warmtetransitie

Gepubliceerd door Tammo Hoeksema op

Coöperatie Hoom vertegenwoordigt lokale energiecoöperaties en initiatieven die werk willen maken van energiebesparing voor woningeigenaren tot en met aardgasloze wijken.

In die aanpak staat het perspectief van bewoners centraal, en de drempels om te verduurzamen. Energiebesparing is voor eigenaar-bewoners namelijk best complex: Wat kan ik doen? Waar moet ik beginnen? Waar vind ik een goed bedrijf en offerte? Hoe weet ik dat het werk goed is uitgevoerd en dat ik echt ga besparen? En hoe ga ik verder richting energieneutraal en aardgasvrij?

Lokale initiatieven zijn bij uitstek geschikt om bewoners hierin te begeleiden. Ambassadeurs inspireren anderen en energiecoaches helpen – aan de keukentafel – bij de te maken keuzes.

Hoom zorgt met en voor haar leden voor kennisdeling en ondersteuning bij de lokale aanpak. Dit bestaat uit opleiding en training voor coaches en coördinatoren (Hoom Academie), door het ontwikkelen van tools voor de bewonersreis (zoals in Econobis), en door praktijkgerichte ondersteuning op organisatorisch en technisch vlak. Zo leveren ze een cruciale bijdrage in de verduurzaming van woningen en de warmtetransitie naar aardgasloze wijken.

Lees verder op de site van Hoom


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *