Tweede ronde onderhandelingen Klimaatakkoord van start

Gepubliceerd door Tammo Hoeksema op

De onderhandelingen aan het klimaatakkoord zijn weer gestart. In de tweede helft van de onderhandelingen worden verdere details van het akkoord uitgewerkt en uitonderhandeld. De onderhandelingen vinden plaats aan de overlegtafels, maar het voorbereidende werk vindt plaats in een groot aantal werkgroepen.

ODE Decentraal is via Energie Samen vertegenwoordigd. Energie Samen richt zich specifiek richten op die werkgroepen waar burgerparticipatie en de randvoorwaarden voor hernieuwbare energie op land worden besproken. Verder richten we ons op financiering en innovatie werkgroepen.

We merken dat burgerparticipatie en de rol van burgers in de energietransitie voor veel partijen onbekend terrein is. Er is veel uitleg nodig over wat energiecoöperaties precies doen en waarom zij, bijvoorbeeld vanwege hun lokale karakter en democratische organisatie, anders zijn dan gewone marktpartijen. Het belang van burgerparticipatie is in de eerste helft van het akkoord benadrukt, het is nu aan ons om duidelijk te laten vastleggen wat dit concreet betekent. In de komende maanden houden we u op de hoogte van de voortgang door middel van webinars. Deze vinden plaats op:

Dinsdag 16 oktober 16.00 tot 17.00 uur
Maandag 5 november 16.00 tot 17.00 uur
Maandag 26 november 16.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 7 december 15.00 tot 17.00 uur (mogelijk ook live bij te wonen).

Leden van ODE Decentraal en REScoopNL worden via de mail op de hoogte gehouden over deze bijeenkomsten en hoe u mee kunt doen.

Categorieën: Lobby